Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата загрява на място!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от smc Покажи съобщение
    Мисля, че за сега работи термостата. При 5 градуса навън загря за 15мин. По светофарите пак си качва до 98 и спада от вентилатора и движението на колата. Стрелката на таблото показва реално как се движат градусите над 90. Последната част е извън града и там си е между 75 и 90. Извода ми е, че стрелката взе да показва реално и не седи забита на 90 както преди.
    Казахме ме ти още в първите два поста, добре че не се хвърли да сменяш прибързано. Тук е обичайно нищо неразбиращи да съветват.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Извън града такива колебания 75-90 не са ли странни,все пак не е чак толкова студено.Онзи ден на 4гр.темперетура ми падна на 77гр след 4-5км каране без газ, според мен си е проблемен термостат след като му дават 88гр. температура на отваряне
      Last edited by viktorsterev; d.m.y г., 21:27.
      Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Без лаптоп не ми е много ясно как определяте по чертичките градусите, много далече са от истината.

Comment

Точно така,само с лаптоп!Само не знам как на дизелова 166 ви стоят стрелките на 90 градуса,като при спускане по наклон не се подава гориво в цилиндрите и колата изстива!При мен стрелката стои на едно деление под 90 градуса,а в по-студено време на следващата по-надолу!Всичко е въпрос на КПД!
          овчар

Comment

Първоначално публикувано от dragonman Покажи съобщение
            Точно така,само с лаптоп!Само не знам как на дизелова 166 ви стоят стрелките на 90 градуса,като при спускане по наклон не се подава гориво в цилиндрите и колата изстива!При мен стрелката стои на едно деление под 90 градуса,а в по-студено време на следващата по-надолу!Всичко е въпрос на КПД!
            Колата не изстива, постъпва въздух в цилиндрите, който се компресира и загрява от това, сигурно си си помпил колелото с ръчна помпа и знаеш как почва да пари
            Моята стрелка не мърда, независимо къде се движа, слизаше надолу, само когато се повреди термостата и примерно слизах от Боровец.

Comment

Съгласен съм,но моята мърда и парното ми е ОК!
              овчар

Comment

Съгласен съм,но моята мърда и парното ми е ОК!
                Моето парно също си беше добре, топлеше си добре, стрелката обаче падаше, когато се спусках. Вече не го прави.

Comment

На каква марка се спря при покупката?Като знам колко време чаках за носачи от Италия..........!
                  овчар

Comment

На каква марка се спря при покупката?Като знам колко време чаках за носачи от Италия..........!
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74269

Comment

Като гледам за 140к.с. jtd цената е 150лв.,но доколко е читав не е ясно!Ще го сменям явно!
                      овчар

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Колата не изстива, постъпва въздух в цилиндрите, който се компресира и загрява от това, сигурно си си помпил колелото с ръчна помпа и знаеш как почва да пари
                        Моята стрелка не мърда, независимо къде се движа, слизаше надолу, само когато се повреди термостата и примерно слизах от Боровец.
                        Почти всеки дизел изстива при хубави минусови температури и пуснато парно. Дори и с подаване на гориво, да кажем когато работи на място. Ако не изстива, на 99% има проблем с парното.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Значи при мен на място си държи 90 градуса,но при движение извън града пада до втората черта под 90!Лятото пък си заковава на 90 градуса,като я карам в диапазона
                          2500-3000 оборота!Така че не знам дали термостата ми е за смяна!
                          овчар

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Почти всеки дизел изстива при хубави минусови температури и пуснато парно. Дори и с подаване на гориво, да кажем когато работи на място. Ако не изстива, на 99% има проблем с парното.
                            Почти, не означава всеки, нали?
                            Не съм го гледал с лаптопа на каква температура е, но стрелката след смяна на термостата не мърда никога. Климатроника стои целогодишно на 24 градуса и не съм забелязал да не топли добре през зимата, когато е много студено стига на 90 градуса след деветата минута при скорост 60-70 км/ч

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Почти, не означава всеки, нали?
                              Не съм го гледал с лаптопа на каква температура е, но стрелката след смяна на термостата не мърда никога. Климатроника стои целогодишно на 24 градуса и не съм забелязал да не топли добре през зимата, когато е много студено стига на 90 градуса след деветата минута при скорост 60-70 км/ч
                              Да, не означава. Често предкамерните греят повече и могат да работят на място без да се охлаждат.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                                Да, не означава. Често предкамерните греят повече и могат да работят на място без да се охлаждат.
                                Предкамерни дизели, въздушнокамерни дизели, вихрокамерни дизели, кой ги е чувал тук, никой

Comment

Working...
                                X